vrijdag, oktober 22, 2004

Dag van de jeugdbeweging

Vandaag is het dag van de jeugdbeweging. De mama heeft ervoor gezorgd dat Dries zijn HDB t-shirt en zijn das klaar lagen. Dries is dus naar school 'in uniform'! Ik vrees dat hij er veel uitleg zal mogen aan geven. Maar misschien zijn er nog kinderen, die op zijn minst hun das dragen.
Verder is Dries deze week naar de Campagne geweest: een kinderboerderij. Hij heeft er een lekker broodje gebakken, veel geleerd over de dieren en vooral ook verschillende dieren kunnen knuffelen. Nu zijn laatste hamster 'Wizzy' deze week schielijk kwam te overlijden, was dat voor hem een gelegenheid om nog eens aan te geven hoe leuk het wel is om een huisdier te hebben, dat je kan knuffelen.
Voorlopig was het echter minder leuk op het gebied van huisdieren, want mama is dinsdag met de kids, de hamster gaan begraven op de arbed site.

dinsdag, oktober 12, 2004

Het leven zoals het is: de kleuterschool


Anderhalve week geleden vond Marthe dat het voldoende geweest was met dat slapen in het dagverblijf tijdens de namiddag. Ze wou het niet meer en kreeg vanaf die dag de vrijgeleide om ook na de middag in de klas van Juf Marie-Paule te spelen. Ik vermoed dat ze het heel leuk vind. In de namiddag is het er doorgaans iets rustiger dan in de voormiddag en Marthe zal blij zijn om eens te mogen knutselen, te knippen en te plakken, te tekenen...
Het is ook mooi om zien hoe ze duidelijk haar 'draai' gevonden heeft. Het afscheid verloopt rustig, zelfs aangenaam en ze is doorgaans heel opgewekt als we ze gaan afhalen na schooltijd.
Gisteren is Marthe voor het eerst op 'echte uitstap' geweest met de klas. Ze trokken al van 's morgens naar de Lembeekse bossen. Wie denkt dat Marthe daarvan uitgeput geraakt, heeft het dik fout! Als ik 's avonds thuis kwam was ze in volle doen. Om half acht, het normale uur van slapen gaan liet ze zich gewillig naar bed brengen. Toen pas was het het finale einde van een special schooldag.

dinsdag, oktober 05, 2004

Scouting




Zondag is scoutsdag. Vorig jaar zette Dries zijn eerste stappen in het scoutsleven. Het was weer een nieuwe episode in zijn jonge leven. Vandaag zijn we een jaar verder, heeft hij twee weekends en een zomerkamp achter de rug. Ondertussen is het nieuwe werkjaar ook bij de scouts herbegonnen en trekt Dries elke zondag naar de scoutsterreinen van HDB in Gentbrugge. Zondag was het bosvergadering voor de kapoenen. Dries had zich uitgedost als een boswachter...
Ik moet trouwens met Dries nog eens naar de website van de scouts surfen. Hij kan er liedjes terug vinden en spelletjes spelen.