zaterdag, januari 22, 2005

Een nieuw zwembrevet voor Dries!Vandaag was de voorlaatste les van de zwemcursus die Dries volgt. Al sinds september 2003 volgt hij elke zaterdagvoormiddag een zwemcursus. Het eerste semester werd schoolslag aangeleerd en het befaamde 'springen van de blok'. In januari van vorig jaar behaalde Dries zijn brevet van 100 meter en 1 minuut watertrappelen. In juni 2004 behaalde hij zelfs een brevet van 750 meter. Vanaf september werd er vooral geoefend op de ademhaling van de schoolslag, het aanleren van crowl en rugslag.
Dit jaar werd er ook tijdens de voorlaatste les een proef ingelast. De zwemmers krijgen 45 minuten de tijd om een zo groot mogelijke afstand af te leggen. Dries slaagde erin om deze morgen in die tijd maar liefst één kilometer en drie honderd meter schoolslag te zwemmen! Echt waar! Ik zweer het, en trouwens hij kreeg er een echt brevet van mee naar huis.
Eens uit het zwembad merkte Dries op dat hij niet zo goed meer zag. Zijn ogen zagen helemaal rood van de chloor uit het zwembad. Eens aan tafel 's middags werd het zelfs redelijk pijnlijk en moest hij bijna een uur de ogen dicht houden om ze weer een beetje te laten normaliseren.

Geen opmerkingen: