donderdag, maart 24, 2005

Naar de scouts

Vorige zondag ging Dries alweer naar de scouts. Het was heel mooi weer en daarom zijn we tot daar gefietst. Marthe ging natuurlijk graag mee achteraan bij papa op de fiets. Tijdens de scoutsvergadering werd er een groepsfoto genomen. Wij namen ook ons fototoestel mee om onze kids te fotograferen.

Hier staan we klaar om terug te keren van het scoutsdomein.

woensdag, maart 23, 2005

Naar de zoo

Voor de papa was het al 'eeuwen' geleden, de mama was er eigenlijk nog maar pas op bezoek geweest met de school en voor Marthe was het zeker de eerste keer. Op zaterdag 19 maart trokken we met de trein naar Antwerpen om een bezoek te brengen aan de zoo.
Ik herinner me de zoo uit mijn kindertijd als iets groot en fantastisch. De chimpansees zaten toen vooraan en je kon nog koekjes geven aan de olifanten, die ze met hun natte slurf van je handjes ritsten en in hun mond staken. De slangen en al die andere prehistorische toestanden vond ik angstaanjagend en vies.
Nu leek de zoo veel kleiner dan ze was in mijn gedachten. Het leek ook alsof er veel minder dieren waren dan toendertijd en dat blijkt zelfs waar te zijn. Uiteindelijk blijkt de Antwerpse zoo niet zo'n mega-dierentuin te zijn, zeker niet als je het vergelijkt met bijvoorbeeld Burgers Zoo in Nederland waar wij een paar jaar geleden nog naartoe zijn geweest.
Maar niet getreurd, wij hebben ons geen seconde verveeld, alleen al de treinreis op zich is altijd leuk.

De kids bij de giraffen:



vrijdag, maart 18, 2005

Dries hoest (2)

Driesje blijft hoesten. Omdat hij last blijft hebben van een nerveuze prikkelende hoest en omdat hij moeilijk kan sporten zonder in een oorverdovende hoestbui uit te barsten, zijn we gisteren nog eens naar de dokter geweest. Onze avond was 'er ook aan' op die manier. Driesje moet weer andere puffers gebruiken om de zaak onder controle te krijgen. Fingers crossed!

Marthe out

Marthe heeft woensdagnamiddag inderdaad een geweldige tijd gehad. Bij het betreden van de speeltuin was zij waarschijnlijk nogal overdonderd. Ondanks dat zij heel fier en met een groot hart vertrokken was, leek zij wat stilletjes. Toen de mama haar afhaalde waren Marthe haar oogjes toch wat klein. Ze heeft flink geslapen die nacht, maar niettegenstaande dat was ze donderdag wakker om 6 uur!



Marthe: te enthousiast lachend!

woensdag, maart 16, 2005

Spelen in de prille lentezon & naar een verjaardagsfeestje

Ons bezoek aan het Leen van vorige zaterdag was de eerste kans voor de kids om te spelen en te genieten van de eerste lentezon.



Marthe op de kleuterglijbaan

Vorige week kwam er voor de eerste keer een vriendinnetje uit de klas bij Marthe spelen. Marit & Marthe hadden een leuke en rustige woensdagnamddag. Vandaag gaat Marthe voor de eerste keer naar een verjaardagsfeestje. Chayenne verjaart en Marthe mag met acht (!) andere kleuters gaan spelen in de 'Playbeach'. De Playbeach is een indoorspeeltuin hier in Gentbrugge. Hopelijk komt Marthe er heelhuids uit en is ze tegen half zes nog een beetje te genieten, want het wordt alvast een drukke namiddag.

zaterdag, maart 12, 2005

Het Leen

Mama ging vandaag naar school. Er was een infodag voor de nieuwe leerlingen. We reden allemaal mee. Terwijl de mama ging werken, trokken wij naar Het Leen. Het Leen is een natuurgebied in Eeklo. Aan de ingang van het Leen is er een speeltuin. Dat was meteen onze eerste en waarschijnlijk de belangrijkste stop. Marthe en Dries hebben zich geweldig geamuseerd op alle speeltuigen. Het was zonnig weer, ook al was het eerder fris, en bovendien waren er geen andere kinderen in de buurt. We hadden dus de hele speeltuin voor ons!